8 van Chaam Museum

Dorpsstraat 44, 4861 AC CHAAM
Use your scrollwheel :)
Rating:0/10

Dorpsstraat 44, 4861 AC CHAAM

Route

In het museum zijn unieke filmbeelden van Nederlands oudste wielersportevenement uit onder meer de jaren dertig van de vorige eeuw te zien. Ook kunnen we zien hoe de Acht onder militair toezicht van start ging tijdens de eerste jaren van de tweede wereldoorlog. Daarnaast is er veel beeldmateriaal van de vedetten die sinds 1933 in Chaam aan het vertrek stonden, van Jacques Anquetil tot Lance Armstrong.

Ook de winnaars van Nederlands oudste wielersportevenement passeren de revue, van Thijs van Oers in 1933 tot Johnny Hoogerland in 2011.

Bijzonder is een collectie steendrukken van affiches uit de jaren vijftig en zestig.

Het museum is alleen n.v.o. geopend met Mart Verhees, 06-21813075 of [email protected]

Gerelateerd

Oudheidkundig Streekmuseum Alphen

Oudheidkundig Streekmuseum Alphen

Het verhaal van Alphen, van Steentijd tot Grootmoederstijd wordt verteld in het Oudheidkundig Streekmuseum in Alphen aan de hand van een unieke collectie door de eeuwen heen. Het museum is gevestigd in het voormalig Hervormd kerkje een bijzonder historisch gebouw dat zeker een bezoek waard is.

Heemkundemuseum Ledevaert

Heemkundemuseum Ledevaert

Wisselende tentoonstellingen over het Brabantse volksleven, opgravingen en oude foto’s van Chaam. Geopend: april t/m okt: 1e en 3e za van de maand van 13-15 uur, groepen n.v.o. via [email protected], ...

Chaams Hoenderhok

Chaams Hoenderhok

In en om het Chaams Hoenderhok komt u alles te weten over de geschiedenis van het Chaams Hoen, plaatselijk de “Kaamse Kiep” genoemd. Daarnaast zijn er fundamenten van een oude schuurkerk te bekijken. Sinds januari 2006 ...

Help us improve the translation for your language

You can change any text by clicking on (press Enter after changing)