Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Opening Schijnvliegveld de Kiek

26 oktober om 13:00 tot 17:00

In het kader van de herdenking en viering van 75 jaar vrijheid is het project Herbeleving Schijnvliegveld De Kiek door de Vrienden van de Kiek opgepakt. Zij hebben het Schijnvliegveld beter beleefbaar gemaakt waardoor de verhalen die zich ter plaatse hebben afgespeeld behouden kunnen blijven. Hierdoor blijft een belangrijke historische plek behouden en wordt een podium gecreëerd om stil te staan bij het feit dat “vrijheid niet van zelfsprekend is”. Op 26 oktober wordt het project Herbeleving Schijnvliegveld De Kiek officieel geopend.

Vanaf 13.00 uur start de officiële opening. Commissaris van de Koning Wim van de Donk en Defensie-attaché Kolonel Thomas Fischer van de Ambassade van de Bondsrepubliek Duitsland verrichten een symbolische openingshandeling.

Tijdens de opening zal de kunstzinnig vormgegeven Messerschmitt Bf109 gebracht worden door een Chinook Transport Helikopter.

Bij de gelegenheid zijn onder andere burgemeester Mark van Stappershoef van de gemeente Goirle, burgemeester Joerie Minses van de gemeente Alphen-Chaam en de Commodore Robert Adang (commandant Defensie Helikopter Commando) aanwezig.

De opening is openbaar toegankelijk en gratis te bezoeken. De locatie is gelegen aan het toeristische fietspad Bels Lijntje en dus per fiets zeer goed bereikbaar. Met de auto kunt u de bewegwijzering volgen, er is voldoende parkeergelegenheid.

Gegevens

Datum:
26 oktober
Tijd:
13:00 tot 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Schijnvliegveld de Kiek
Oude Tilburgsebaan
Riel,
+ Google Maps

Help us improve the translation for your language

You can change any text by clicking on (press Enter after changing)