Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Feestelijke herdenkingstocht naar Turnhout

20 oktober om 11:00 tot 17:00

 

We herdenken oktober 1944, Alphen op de vlucht voor het oorlogsgeweld.

11.00 uur We gaan te voet van Alphen naar Baarle-Nassau. Speciaal voor de mensen die 75 jaar geleden evacué waren en nu graag meegaan maar geen 5 km kunnen lopen, regelen wij vervoer van Alphen naar Baarle-Nassau / Turnhout.

12.00 uur Aankomst in Baarle-Nassau. Hier worden de wandelaars opgewacht door militaire voertuigen en oude bussen, waarmee de route voortgezet wordt naar Turnhout. Ook ontvangen alle deelnemers hier in een lunchpakket.  Vertrek van Baarle-Nassau in colonne naar Turnhout.

13.00 uur Aankomst bij de brug over het kanaal in Turnhout. De stoet wordt hier opgewacht door het St. Willibrordusgilde van Alphen. Vanuit daar gaan we in optocht naar de markt Turnhout; Gilde, wandelaars, militaire voertuigen en oude bussen, tocht van ongeveer een kilometer.

13.30 uur Aankomst op de Markt in Turnhout.

14.00 uur Officieel ontvangst door Burgemeester en schepenen van Turnhout. Ook afgevaardigden van de gemeenten Kasterlee (Tielen), Weelde en Alphen-Chaam zullen hierbij aanwezig zijn.  Daarna: ontmoeting en herinneringen ophalen onder het genot van een drankje op de Markt in Turnhout, muzikale omlijsting, u kunt om 14.30 uur en 15.00 uur deelnemen aan een stadswandeling door Turnhout o.l.v. een gids en ook voor de kinderen is er vermaak op de Markt.

16.30 uur: Vervoer van Turnhout terug naar Alphen; ook de wandelaars gaan nu met militair vervoer of bussen vanaf Turnhout weer terug naar Alphen.

Programma onder voorbehoud; bij slecht weer zal het programma worden aangepast.
Opgeven via [email protected] 

Gegevens

Datum:
20 oktober
Tijd:
11:00 tot 17:00
Evenement Categorie:

Locatie

Alphen
ALPHEN NB, + Google Maps

Help us improve the translation for your language

You can change any text by clicking on (press Enter after changing)