Alphen-Chaam is sinds 26 juni 2010 Cittaslow gecertificeerd en vormt samen met 9 andere Nederlandse gemeenten Cittaslow Nederland.

Een gemeente wordt pas Cittaslow als die zich positief onderscheidt op de beleidsterreinen Milieu, Infrastructuur, Kwaliteit van leven, Instandhouding streekproducten, Gastvrijheid en Bewustzijn. Op al deze terreinen heeft Alphen-Chaam concrete maatregelen genomen of wil dat gaan doen.

Alphen-Chaam biedt inwoners en bezoekers rust en ruimte. Uitgestrekte bossen, weilanden, heide en zandduinen, beken en vennen trekken aan je voorbij. Met de uitgebreide landgoederen Anneville, Luchtenburg, Hondsdonk, Valkenberg en de Hoevens is het ook cultuurhistorisch een rijk gebied.

Cittaslow is in 1999 in Italië opgericht door gemeenten die al actief waren in de Slow Food beweging. In tegenstelling tot Fast Food richt deze beweging zich op het behoud van de traditionele keuken en een voedselproductie waarin rekening wordt gehouden met het milieu, de planten, de dieren en de gezondheid van de mens. Alphen-Chaam heeft twee slowfoodproducten binnen de gemeentegrenzen: het Chaams Hoen en het Kempisch Heideschaap.

Alphen-Chaam Cittaslow

Alphen-Chaam onderdeel 2018Brabant Samen Culturele Hoofdstad

Help us improve the translation for your language

You can change any text by clicking on (press Enter after changing)