Landgoed Luchtenburg

Luchtenburgseweg 1, 4858 RJ Ulvenhout
Use your scrollwheel :)
Rating:0/10

Luchtenburg is echt een ‘buitenplaats’, een plek om de stad te ontvluchten.

Route

Landgoed Luchtenburg, even ten zuiden van Breda, is in 1518 ontstaan, toen Graaf Hendrik III van Nassau grond uitgaf aan zijn rentmeester de heer Montens. Het landgoed van 65ha bestond destijds uit bossen, vennen en vormde een geheel met de landgoederen Valkenberg en De Hondsdonk. De prachtige Tiendschuur is oudste gebouw, vermoedelijk uit 1524, de boerderij is een stukje jonger. Het klassieke landhuis dateert van circa 1700.

Het landgoed heeft in de tijd verschillende bewoners gekend en diverse veranderingen ondergaan. Maar de unieke huiselijke sfeer is tot op dag van vandaag gebleven. Luchtenburg is echt een ‘buitenplaats’, een plek om de stad te ontvluchten. Wist u dat hier eeuwen geleden al bijeenkomsten en ontmoetingen werden gearrangeerd? Er is in 500 jaar eigenlijk niet veel veranderd….

Gerelateerd

Theeschenkerij Natuurlijk

Theeschenkerij Natuurlijk

Bij biologische theeschenkerij Natuurlijk! hebben wij een passie voor lekker eten en drinken.

Den Engel

Den Engel

In het hart van het bijzondere grensdorp Baarle ligt ons karakteristieke hotel Den Engel. Of u nu een weekend komt genieten van de omgeving of uit wilt rusten voor/van een zakelijke gelegenheid, Baarle is een ideale uitvalbasis.

Landgoed Ulvenhart

Landgoed Ulvenhart

Verscholen tussen prachtige bossen en weilanden in de omgeving van Breda vindt u Landgoed Ulvenhart. Deze authentieke, groene buitenplaats nabij Ulvenhout ademt historie en intimiteit. Landgoed Ulvenhart biedt alle ...

Help us improve the translation for your language

You can change any text by clicking on (press Enter after changing)