Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Themadag Tempeliers

26 januari om 10:00 tot 16:30

Expeditie Tempelier: beleef en ervaar een stukje Alphense historie, op ontdekkingsreis door de tijd.

Altijd al willen weten waar vrijdag de 13e vandaan komt? En wist je dat dit verband heeft met Alphen? In deze moderne tijd zijn we trots op ons dorp, maar wellicht worden we nog trotser als we weten welke belangrijke rol ons dorp in het verleden heeft gespeeld. Voor velen onbekend, maar in het alledaagse leven komen we hier ook nog veel facetten van tegen.

Op zaterdag 26 januari wordt de zaal van CC den Heuvel omgebouwd tot een “De-Wereld-Draait-Door-achtige setting”. Patrick Timmermans, bekend van Omroep Brabant, is directeur van “Erfgoed Brabant” en neemt ons mee op ontdekkingsreis door de tijd. Door gesprekken met diverse sprekers neemt hij ons mee op de expeditie; van het vroege middeleeuwen naar het hedendaagse leven.
De orde van de Tempeliers was een Christelijke kruisridderorde en hun commanderij stond op de locatie wat we nu kennen als “De Prinsenhoef”. Tijdens Expeditie Tempelier gaat de host in gesprek met een hedendaagse Tempelier en met de huidige bewoners van de Prinsenhoef. Maar de dag start in het verleden met een interview met hoogleraar middeleeuwse geschiedenis die afgestudeerd is op de Tempeliers van Alphen.
Deze dag is erg gevarieerd. Naast de tafelgesprekken is er ook een demonstratie van Middeleeuwse krijgskunst door “De Zwaardkring”. Tussendoor zorgt gelegenheidsband Just For Fun, bestaande uit Alphense muzikanten, voor de muzikale omlijsting. Daarnaast wordt er uiteraard aan de innerlijke mens gedacht.

De ontvangst is op zaterdag 26 januari is vanaf 10.15 uur en wordt rond 16.30 uur afgesloten. Kaarten voor deze dag bedragen €20 (inclusief koffie, thee en lunch) en kunnen besteld worden op www.denheuvel.org/tempeliers. Op deze website is ook het complete programma te vinden.

Gegevens

Datum:
26 januari
Tijd:
10:00 tot 16:30
Evenement Categorie:
Website:
https://www.facebook.com/events/512331622497314/

Locatie

Den Heuvel
Heuvelstraat 5
ALPHEN, Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.toerismealphen-chaam.nl/locatie/den-heuvel/

Help us improve the translation for your language

You can change any text by clicking on (press Enter after changing)